Wednesday, September 9, 2009

Bubur je?

Beberapa hari ni selera makan dah semakin kurang...agaknya masih teringatkan kumbang hari tu. Kalau pergi param lalu kiri lalu kanan balik, tak tau apa nak beli. Apa menu yang sesuai hari ni.... ? Puas memikirkannya... tak muncul juga idea. Lantas ke kedai beli gardenia... hari ni bubur kacang lawan dengan roti je.
sedap ni oiiii

dua keping dah aaaaa

Tak makan nasi la hari ni, ni pun dah cukup...tak ada apa kuih, makan sederhana je,macam menu lepas terawih je... atau pun menu orang tahlil....Orang Kelantan selalu makan roti dengan bubur ataupun dengan kari ayam.. Sedap kan roti cicah kari ayam..

gambar curi
Roti cicah kari ayam gulai dimakan masa cukur jambul... selalunya pagi pagi jumaat... dah lama dah tak makan roti cicah kari ayam ni.....kari daging pun boleh juga. Orang kelantan tak panggil kari dia panggil gulai."Mari mari make gulai aye gulai daging ni.. cucu ambo cukur jambul.."

gambar curi juga

Bila lah agaknya dapat makan gulai daging macam ni nih... daging tempatan bukan daging import, import ana kurang la...oh gulai daging bila pula nak jumpa yang real ni...


7 comments:

  1. bubur pun meyelerakan kala lapar

    ReplyDelete
  2. hari ni kita pun makan bubur juga tapi bubur kacang merah

    ReplyDelete
  3. saya mengidam nak makan KAri daging campur umbut pisang ni..ishh ishh

    ReplyDelete
  4. razak,
    kacang merah pun best


    hang nadim,
    biasa umbut pisang ni orang kedah, betul ke? orang kelantan pakai umbut kelapa tapi time kenduri kahwin je ada.

    ReplyDelete
  5. salam che La,
    roti dan kuah kari tu .. dah jadi makann ruji saya..huhu.. plg senang nak masak, plg senang nak makan, plg senang nak disediakan. ringkas aje. Kalau malas masak, beli pun senang, mana2 boleh dapat. so hari2 mmg mkn roti dgn kari, kalau tak waktu bbuka, sahor, kalau tak sahor, mkn malam lepas2 terawih.. itu je lah hari2:)

    ReplyDelete

tidak lebih dari 50 patah perkataan