Monday, September 7, 2009

Kumbang ada di sini.


Siaran tertunda juga. Kejadian ni berlaku semalam, tak sempat nak buat lapuran. Ceritanya begini, selalunya ana jarang makan kat luar, sejak puasa ni tak pernah lagi makan kat luar, hari-hari biasa pun jarang, ana rela makan ikan bilis goreng kat rumah sama sayur sawi daripada makan masakan indon di kedai. Tapi dek kerana saudara mara nak belanja pergi la makan luar, nun kat Bangi, jalan Kajang ke UKM ada satu restoran besar tepi jalan orang Kajang Bangi memang tau ni. Besar betul restoran ni siap ada rumah pekerja, surau, parking pun senang. Meja tak payah kira memang banyak kita sampai 6.30 memang penuh dah orang booking. Nasib baik ada extra satu.

Orang yang belanja dah siap order, kita tunggu sampai je untuk makan, tapi orang ramai sangat, orang azan minum fresh oren dengan ni je,
macam kering je
kita tunggu la ingat kalau tak sampai 5 limit lagi kita pergi sembahyang dulu. 3 minit lepas tu sampai la, lala goreng, ikan siakap 3 rasa dan last sekali sup sayur... ni je gambar yang sempat snap.. lepas tu kita makan...

siakap 3 rasa
Dah habis makan baru ingat nak senduk-senduk sup sayur kasi habis, tak baik membazir. Alhamdullillah semua dah kenyang.

Tetiba.....
.
.
.

.

.


ADA KUMBANG DI SINI..........




Macam mana ni....wa ka ka ..... semua dah kenyang makan perasa kumbang..... Nak panggil waiter ke .?..kan merosot pula business dia kang, orang dah tengok tengok apa hal mak cik ni asyik snap je...


Nak tau ke kedai mana? wa ka ka .... tak baik kutuk dia orang bukan sengaja letak kumbang. Tengok pintu je la ya....nama restoran dah di padam

....

8 comments:

  1. patut la sedap rasanya..ada perisa tambahab

    ReplyDelete
  2. wa ka ka ....baik masak dirumah kan...

    ReplyDelete
  3. kena report 360 nih~
    =D
    bile nak blanje kite pulak?
    =p

    ReplyDelete
  4. wa ka ka ..miss sis kat mana ye?

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

    Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila
    klik disini. Semoga bermanfaat insyaAllah..Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain(Hadis riwayat Al-Qudhi).

    blog anda bagus...!!! Teruskan menulis.. dan semoga sejahtera sentiasa.
    selamat menjalani ibadah puasa.. semoga sentiasa diberi keberkatan.. insyaAllah. wassalam.

    ReplyDelete
  6. Terima kasih bujang susah,
    susah susah datang..

    ReplyDelete
  7. Kumbang memang suka hinggap kat mana ada bunga..kalau saudari panggil Taukeynye confirm dpt makan free seumur hidup..hhheee

    ReplyDelete
  8. wa ka ka.... puasa ni kita kena maafkan.. tak baik mengena.

    ReplyDelete

tidak lebih dari 50 patah perkataan