Tuesday, March 30, 2010

Kenal dan dikenali

Dulu masa mula menulis blog daun terfikir perlu ke meletak gambar di sini? Setelah membaca banyak blog, didapati ada 3 jenis pengenalan diri yang mereka tampilkan.
  • Ada orang suka dikenali. Terus letak gambar, tak kira gambar sendiri atau family, kalau jumpa tengah jalan gerenti kenal, wah glamor gitu,  pergi mana mana mesti cam, mudah urusan, kalau yang ada bisnes memang elok sangat letak gambar macam ni, makin cepat berkembang bisnes, orang akan kenal secara online dulu, lebih memudahkan.
  • Ada orang mahu dikenali separuh je. Kalau letak gambar mesti yang tak nampak kepala, nampak kaki dan tangan je, kalau tidak pun letak gambar orang lain yang berdekatan, gambar tuan punya blog tak termasuk. Orang macam ni pemalu.
  • Langsung tak ada gambar. Tak mahu dikenali,suka menyorok, suka duduk di belakang, telinga mendengar, mata memandang, ada masa menyelinap mana mana ruang, jahat kan, orang berwatak jahat tu memang ada iras iras daun. Orang yang tak mahu menonjol diri. . Pemalu. boleh belah, 


Kenapa tak mahu dikenali?
  • Takut dikutuk
  • Lebih bebas menulis kalau orang tak nampak muka. he he
  • Apa lagi aaa? opp masa dah tamat.


14 comments:

  1. no1 = saya
    no2 = sha
    no3 = hanya awak jer yg boleh jawab hehe..

    ReplyDelete
  2. saya tak mahu org tau saya adalah Jane bila jumpa kat mana2 mall or shopping complekx kak....ngehehhehehhe

    bukn malu...tp trpksa jaga privasi

    ngiahahahahhaha

    ReplyDelete
  3. mula-mula tka nak kenal lepas tu nak di kenali kemudian mahu terkenal

    ReplyDelete
  4. betul la daun..akak kena letak jugak gambar..sebab dah pun dikenali..kat FB...jadi bila menulis..nak kena berhati-hati, sebab kita dah dikenali...kalau ada yang membarakan hati pun tak bolih nak lepaskan kat blog..ada juga ruginya..kalau macam daun...senang...orang tak kenal..tulis la apa saja...

    ReplyDelete
  5. finaz,
    best juga jadi no 3 kalau jumpa finaz boleh teropong dari jauh he he

    jane,
    daun memang peminat tulisan jane, bagus juga kalau sama sama tak kenal
    ha ha

    mamai,
    u dah lama terkenal dan dihormati

    erna,
    memang fb bukan tempat untuk berahsia, semua terbongkar... ha ha

    tijah,
    ko pernah jadi no 1, tak kan dah lupa, dulu ada orang tegur baju raya atas tangga tu sama dengan baju kau pergi kenduri, ni susah jadi orang terkenal, semua orang ingat. he he he

    ReplyDelete
  6. eh camner finaz tau saya nih no. 2..?

    Daun....saya suka dikenali..tapi pemalu...erk

    ReplyDelete
  7. saya number 1.. slamba aje letak muka, tapi blog saya tak terkenal mana pun, hahaha, so takpelah

    ReplyDelete
  8. daun rasa u ramai silent reader, blog masak masak memang macam tu

    ReplyDelete
  9. saya no 1..bukan nak popular tp risau jiran tak caye plak nanti heheheh

    ReplyDelete
  10. be urself..better letak gmbr kot supaya senang ditegur jika berselisih bahu di jalanan..:-)

    ReplyDelete

tidak lebih dari 50 patah perkataan